The CityGirl

'Always be yourself. Unless you can be a Unicorn. Then always be a Unicorn.'

Palæo-hold-nu-kæft!

Hvis jeg ser et til opslag på Facebook om hvor fantastisk folk finder den nye dille, stenalderkost (eller palæo, for de arty-farty), så bliver jeg nødt til at gøre noget drastisk.

Misforstå mig ikke. Jeg synes det er fantastisk at folk taber sig, kommer i form og alt det pis – men at hylde stenalderkost, som værende de vise sten er at overdrive.
Det er jo ikke noget nyt (hence, stenalder…) – og så gider jeg bare ikke høre mere om noget, som helt basalt bare er sund fornuft.

Altså bortset fra, at det jo ikke er sund fornuft ikke at spise ordentlig (!) brød og mælk. For de der palæe-tosser glemmer jo i skyndingen at mennesket har udviklet sig pænt meget siden vi var stenaldermennesker, og derfor godt kan tåle det! Altså så længe det ikke er noget raffineret lort. Toastbrød til 3 kroner bliver aldrig brød.

Og var det ikke noget med at stenalderfolket var jægere og samlere? De dyrkede ikke jorden så skide meget – og der fandtes i hvert fald ikke græskarkerner…

Det er ikke en videnskab, det er sund fornuft. Det er faktisk sådan de fleste af os har spist hele tiden – plus brød og mælk. Alting med måde. Med de gode råvarer.

Spis kød, hvis I synes det fungerer. Hold jer fra brød, hvis I synes det fungerer. Drop mælken, hvis I synes det er the shit. Men hold for guds skyld op med at gøre det til noget det ikke er! Hold op med at hylde Thomas Rode og hans Invita køkken som om han er den nye Messias. For det er han ikke.

Jeg gider ikke høre mere om det. For det er bare evig uinteressant. Og dumt.

Previous

Et rigtigt menneske!

Next

Hverdagstanke #27

10 Comments

 1. Hørt – hørt

 2. Og kan vi lige tilføje, at stenaldermenneskerne jo slet ikke levede så lang tid som os?

  • The CityGirl

   Det kan vi sagtens! Og måske også, at de spiste som de gjorde, fordi deres liv var en kende mere krævende end at sidde på kontor?

 3. Jens Rasmussen

  sådan TCG gå i kødet på dem :)

  nej du har en pointe men det er desværre blevet for udbredt at man gør noget til en mission og det er også tilfældet med palæo-kosten.

  • The CityGirl

   Det er jo det – hvis bare de holder op med at missionere det, så er jeg ligeglad. Lidt ligesom Jehovas Vidner; jeg er fuldstændig ligeglad – synes dog at de har fat i den absolut korte ende – men ligeglad, lige indtil de ringer på min dør lørdag formiddag og vil diskutere Fader Vor. Så bliver jeg træt og irriteret.

   • Jens Rasmussen

    præcis ligesom alle os andre der står udenfor deres “fælleskab” og det kan så være fodbold, religion og kostvaner – Jeg sætter stor pris på informationerne og giv mig så plads til at træffe mit eget valg! For hvis de har ret og det er så super godt som de beskriver ja så vælger jeg jo nok det (jeg er ikke så dum som jeg lyder)

 4. Åh TAK – af hjertet tak for den dér bemærkning om Thomas Rode. Fred være med manden, og jeg har intet imod hans mad på Kong Hans (selvom min jyske bankrådgiver ikke helt forstår det). Men altså – hvorfor skal han tilbedes? Hænges op i bar overkrop på Magasin? Hvordan (hvornår?) blev han sexet? I don’t get it…Palæo and all that – I don’t the Thomas hype!

  • The CityGirl

   Hænger han inde på Magasin?! Fandme godt at man ikke frekventerer den del af byen….
   Men jeg tænker… burde man ikke lave lidt sofistikeret hærværk på den? Tegne en liter mælk og et brød? Altså hvis han har hænder på plakaten, og det ikke bare er hans overkrop?

   • Han har hængt dér. I sådan kæmpe-poster på siden ned ad bygningen. Længe siden (tror jeg – har mistet tidsfornemmelse…fatter ikke at vi er i november) – men jeg undres…og undres stadig…og derfor så spørg jeg stadig om hvorfor han dog skulle hænge dér?! Jeg forstår det stadig ikke…manden er jo ikke sexet. Han er kok – med øjenbryn. Whatever…jeg forstår det ikke…Han var i bar overkrop, og bar vistnok en porre (eller noget) over skulderen…Whatever…hvorfor skulle han hænge dér?

    • The CityGirl

     Nej, det giver ikke nogen mening… Og er helt ærgerlig over at han ikke hænger der mere, så vi ikke længere kan lave lidt hærværk… Skal man håbe på han kommer op igen et eller andet sted i byen?

Comments are closed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén