The CityGirl

'Always be yourself. Unless you can be a Unicorn. Then always be a Unicorn.'

Kausalitet?

Her i livet udvikler man sig hele tiden, lærer noget og kommer derved et niveau op – altså hvis man har lært hvad man skal lære. Derfor er jeg nu begyndt at tro, at grunden til at jeg ikke har en kæreste, er fordi jeg ikke har bestået grundkursus 1 og 2.
Grundkursus 1 må nødvendigvis hedde “Planter og overlevelse – det helt basale”, og Grundkursus 2 kunne meget vel hedde noget i stil med “Kæledyr på det helt grundlæggende plan”.

Objektivt set er det vel også fair nok, at man ikke kan meldes egnet til at få en kæreste, når man ikke engang kan få planter eller kæledyr til at overleve.

Lige så snart en plante kommer over dørtærsklen til min lejlighed begynder dødsprocessen – og lige gyldig hvad jeg gør, så dør de indenfor meget kort tid.
Ikke engang snyd eller overhop af lav-gærder hjælper i dette tilfælde; jeg overtog en plante fra min farmor, som hun havde holdt i live i 40 år, derfor tænkte jeg, at så var der nok også gode overlevelseschance for den hos mig!
Den døde efter 6 måneder…

Det eneste jeg med nogenlunde succes har kunne holde liv i, var en basilikumplante ude i køkkenet.
Faktisk levede den stadig da jeg smed den ud i sidste uge, men den var simpelthen blevet for skravlet at se på….
Men den havde været i live siden oktober – og jeg ved ikke hvorfor…

2 gange har jeg nu prøvet at holde en undulat i live, og begge gange er de kradset af efter 5-6 år – så vidt jeg ved bliver de 10-15 år, så det må altså også betegnes som et nederlag.

Nu er min omgangskreds også begyndt at komme med stikpiller om, at de godt kan holde liv i deres kæledyr.
En af dem jeg får ret tit er “….bla bla bla, min kat, som jo stadig lever, bla bla bla….”.
Jeg synes måske bare, at istedet for at mobbe, så burde de hjælpe mig lidt – give lidt tips og tricks til hvordan planter og dyr kan overleve!

Og så burde man måske i det hele taget vende den om, og se det fra en anden synsvinkel:
Hvis der nu blev smidt en kæreste på banen, så kunne HAN jo måske lære mig at holde liv i planter og dyr?
Og på den måde ville jeg måske være hjulpet videre her i livet.
Forudsat man mener, at man skal have planter og dyr i sit liv. Indtil videre går det jo udemærket uden – men hvis jeg vil have en kæreste, så må jeg vel på en eller anden måde skulle bestå grundkurset.

Det ser ud til at der er kausalitet her: At der er årsagsforbindelse mellem skadevolders handling og den indtrådte skade.
Dog tror jeg ikke der er tale om en culpøs handling.

Previous

Eksistentiel shoppe-krise

Next

Pletfjerningsråd Søges!

14 Comments

 1. Du bypige.. man kan få plasticblomster.. og små kæledyr i stof.. kaldet bamser…

  Ikke alle er skabt til at holde levende væsener.. jeg elv kan kun holde liv i min datter, alt andet følger dine erfaringer.. lige med undtagelse af en Cowboykaktus.. Den er så stadig i live på 21 år hos mine forældre nu.

  Jens

 2. Melder mig det nemmeste plantetrick i bogen:

  Eftersom min mor er sanglærer, er der en vis autoritet bag dette, så spids lige lyttelapperne, fräulein:
  Planter elsker klassisk musik. Særligt Liszt er godt. Men Schubert og Beethoven kan også redde enhver småslatten pelargonie i en snæver vending.

  P.s. Skal en kæreste ikke snarere holde liv i DIG? Du vil vel gerne være hans kæledyr eller?

 3. @Attila/Jens: Plasticblomster er altså fesne…. Så hellere ingen! Og bamser er jeg vist vokset lidt fra….
  Jeg har også en plante hjemme hos min mor, som lever i bedste velgående – altså så længe den er hos hende. Hver gang jeg får den hjem tager den tilløb til at dø… Skide uretfærdigt!

  @MM: Nix! Virker ikke! Jeg hører tit og ofte klassisk musik, og det hjælper altså nada! Hvis det har hjulpet for dig, så har du bare været heldig!

  Og en kæreste behøver vel ikke som sådan holde liv i mig.. Jeg lever faktisk i bedste velgående – er vel også det eneste som ikke har planer om at dø i min lejlighed……

 4. lyder altså ret farligt at blive kæreste med dig… lyder som om alt i din lejlighed har en tendens til at visne og/eller dø :D

  men kender fornemmelsen var faktisk ret stolt over min bambus som levede i 2½ år…. men så fik jeg også endelig skovlen under den!

 5. @Attila/Jens: Det tror jeg egentlig ikke at jeg er…. Er jeg det? Har jeg givet udtryk for det? Nu begynder jeg altså at blive lidt forvirret………. ;-)

 6. *griner* du er i hvert fald til virile mænd.. jvf dit plettede indlæg *griner*

  Jeg ved ikke hvad du er til, men du får et plusfor humor, og et minus for kaffen *griner*

  Jens

 7. Selvfølgelig er jeg til virile mænd! Hvad ellers?! Kan u-virile mænd bruges til noget? Tak for plus-pointet, men strengt med minus!
  Jeg har aldrig fået minus point for kaffe før…….
  ;-)

 8. Du får minus for manglende kaffe.. og nu er det sq for sent du… Nu er jeg blevet landsforvist.. så det er Ficka i stedet for *suk*

  Ikkevirile mænd.. er gode som prevention.. og man undgår pletter *griner*

  God aften ;-)

 9. @CG:
  1) Det dér med at lugte fare… Er det sådan noget med, at man ligefrem kan LUGTE døde ting, når man kommer ind i din lejlighed?? I så fald er det lige før, jeg tilbyder at komme forbi og gøre rent. Om ikke andet så for underboens skyld… *Ydrk*

  2) Uvirile mænd kan man godt bruge til noget: De kan lave pulversauce (tror, der er for lidt mand i dem til en rigtig sauce, dog…).

  P.s.
  Man vokser da ikke fra bamser!?! *Forskrækket* Skiller mig personligt aldrig af med Kaj og Andrea, som i øvrigt ikke er de eneste bamser, min seng huser… Nå!

  @Tårnet:
  “lyder altså ret farligt at blive kæreste med dig… lyder som om alt i din lejlighed har en tendens til at visne og/eller dø :D”

  Det kaldes en udfordring… ;-)

 10. @Attila/Jens: Stadig strengt med det der minus!
  Er du blevet landsforvist for at mobbe mig? (Lidt sejt, hvis jeg kan få bloggere landsforvist…. dét skal helt klart på cv’et!)

  @MM:
  1) Giv mig lige lidt credit her! Hvad tror du selv?! Men lad det da komme an på en prøve; hvis der lugter af død i min lejlighed, gør du den ren, og hvis jeg har ret, og dermed vinder, så gør du rent i min lejlighed! Aftale?

  2) Jeg kan ikke lide pulversauce….

  PS. Sofus ligger også i skabet når der er herrebesøg – og når jeg så ligger søvnløs, fordi der ligger en stor-snorkende mand ved siden af mig, så ligger jeg og funderer over, om jeg valgte rigtigt….

 11. *griner*

  En kæreste og bamse i et.. Men så kan han ikke være metrosexuel, for de fjerner kropshår, og det er da ucharmernde med en bamse uden pels..

  Fordelen ved bamser er jo at de venter altid trofask på en, også selvom de ligger i årevis i bunden af plastickassen ..

  Det er ok at grine, men man må ikke slå.. jeg er jo bare budbringeren *griner*

  Jens

 12. @Tårnet: Ja, det er jo det… Måske mændene ligefrem kan lugte fare når de kommer i nærheden af min lejlighed? ;-)

  2½ år! Impressive! Men godt at du fik skovlen under den! ;-)

  @Attila/Jens: Kæreste og bamse i ét, er altså ikke en optimal løsning!
  Og jo, jeg tror godt man må slå budbringeren, når han kommer med et SÅ dumt forslag! ;-)

 13. Undskyld vidste ikke du var til små glatbarberede metrosexuelle mænd.. skynder mig væk mens jeg klør mig i manken .. *griner*

  Jens

 14. @Bypigen

  Landsforvist? Nej nej, jeg er på kulturudvidende besøg i det svenske.. Lækker lille by, med masser af madsteder.. fik f.eks thai til Frokost, og Fransk kartoffelsalat til aftensmad.. Jo, de har af og til nogle gode tilbud… Heldigvis returnerer jeg i aften og.. trada.. satser på at score bunden af det kulinariske i morgen i form af en dansk flad Cafe sandwich.. *suk*

  Hvad fanø er der galt med Andrea? og Kaj er jo gud.. Du er ude på mangel på bamsekendskab! Røber jeg ofr meget hvis jeg siger min datter hedder Andrea…

  Hvis jeg var Sofus ville jeg smide begge øjne i protest imod den storsnorkende..

  Pulversauce. vil jeg slet ikke kommenterer..

Comments are closed.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén